Oude Columns

Wenst u nog oudere columns te lezen: seizoen 2004.

Columns uit de oude doos, seizoen 2005.

Zondag 13 maart 2005: Aspelare.

Zondag 13 Maart 2005 - Aalst.

Beste kilometervreters en wielerfanaten…het seizoen 2005 is weer eens van start gegaan.
 
Terwijl de thermometer aan het flirten was met het vriespunt vonden toch nog 26 fietshongerige leden de weg naar hun heimat terug.
 
De eerste rit, duidelijk eens iets anders dan het klassieke “rondom de kerktoren”, bracht ons meteen in de streek van Aalst, Smetlede en Lede, over tal van kleinere baantjes die tot op heden niet door de club werden bereden.

Onze gidsen Mark en Jan, bijgestaan door baankapiteins Snelle Ayran en Hete Wim, hebben meteen hun eerste strepen verdiend wegens een vlot verloop en een aangepast tempo.

Onze voorzitter wou tijdens deze eerste rit volledig de aandacht naar zich toe trekken, vanaf zijn krachtige openingsrede, via zijn al dan niet geveinsde klapband na 200 meter, tot aan zijn mislukte groepsfoto…..opzet geslaagd dus!!!!
Nogal goed dat we telkens met open armen worden ontvangen door de uitbaters van Natuurrust….
Dank u sponsor voor het laven der dorstigen….Dank u voorzitter voor de komende herhaling hiervan….

Uiteindelijk werden er 39 kilometers afgebold, en kon het eerste klassement worden opgemaakt. Onze 3 kampioenen van vorig jaar blijven op het podium staan.

Volgende week, een ritje naar Aspelare….10 km erbij en 10 graden ook… als dat zou kunnen…..

VDB

Zondag 20 maart 2005: Aspelare.

26 deelnemers voor de tweede rit :  Burst - Aspelare – Burst.
Vorige week waren er nog diepvriestemperaturen, deze week was het al een stuk zachter en bijgevolg dus ook aangenamer fietsen.

Met de komst van de zon blijkt ook de jeugd het bed te ruilen voor de fiets, en met de komst van de lente verwelkomen we ook alweer een nieuw lid, Geert Minnoodt…de zoon van….inderdaad wielerlegende en huidig clubkampioen Jan.

Tot groot jolijt mochten we vandaag alweer een tweede jonge fietser “op proef” verwelkomen,Stef Vermeulen, als ook die volgende week het peleton weer aanvult dan hebben we d’er misschien opnieuw een lid bij en ronden we de kaap van 40 leden af.

De rit van vandaag, die Gotegemberg als opwarming kreeg verliep trouwens vlekkeloos voor iedereen, er viel zelfs geen lekke band te noteren.

De klassieke eindsprint bij het binnenrijden van Burst werd gewonnen door Tom die een te vroege uitval van Stijn met succes  counterde….zo bleef de zege toch nog in de familie.

Na net iets meer dan twee uur fietsen werd uiteindelijk 50 km afgelegd.

De basis is gelegd,

Tot zondag mannen !!!

VDB

Zondag 27 maart 2005: Scheldewindeke.

28 fietsers op een druilerige zondagochtend, de paashaas verkleed als ‘bokske’ gaat er als een hazewind vandoor van bij de start.
Een goeie opwarming blijkt nodig want het parcours, vooral in eigen streek en net er buiten,verloopt bochtig en dit gaat vaak gepaard met veelvuldig optrekken na elke bocht, een groen/rood paaslint van trappers wappert langs vlaamse wegen.

Reeds bij het buitenrijden van Burst stopte het met miezeren en kwamen er wat gaten in het wolkendek en aangezien er ook geen wind stond bleek het nog een mooie fietsochtend te worden enkel onderbroken door een valpartij, gelukkig zonder al te veel lichamelijke schade.

Met goed 56 kilometer zijn we weeral een stukje verder in de voorbereiding op de eerste daguitstap eind april en de driedaagse uiteraard.

Paasmaandag staat trouwens in het teken van de driedaagse.
Het bestuur gaat verkennen….om de leden te verwennen…

Tot de Ronde Van Vlaanderen flandriens,

VDB

Zondag 3 april 2005: Mini Ronde van Vlaanderen.

Deze dag staat tradiegetrouw aangekruist als wielerhoogdag in Vlaanderen.
Ook voor onze club wordt deze voormiddag jaarlijks uitgekozen om de sfeer op het parcours te gaan opsnuiven.
Dit jaar kozen we voor de Valkenberg (terug van weggeweest), de molenberg (eerste helling van de dag) en de paddestraat (spakenbreker met geschiedenis).

Veel deelnemers aan de start op deze warme zondagochtend.
Er staat een tegenwind de eerste 25 km richting de berendries. Na de afdaling van de kasteelstraat en de beklimming van de molenbergstraat beginnen we onder het spandoek van helling 14 aan de valkenberg, waar op Tom en Sven geen maat staat.

Daarna na 35 km wordt ons de molenberg onder de wielen geschoven met dezelfde hoofdrolspelers vooraan. Een kettingbreuk in het begin van de beklimming betekent meteen ook de opgave voor Gilbert want reservefietsen die hebben we nog niet in ons budget voorzien.

Via de heuvelkam en de prachtige molen op de top kruisen we de steenweg genietend van de mooie vergezichten en de eerste rondetoeschouwers die ons aanmoedigen wanneer we onder de opgeblazen groene welkomstboog van de paddestraat aan de kasseien beginnen. Gans het peloton gaat voluit op de rug van de kasseien op één lint. Een kopgroep van 6 ploegmaten domineert de stenen en eindigt het gedokker met kleine voorsprong.

Van Velzeke naar Burst via een stukje parcours van de driedaagse van De Panne blijkt ruim voldoende te zijn zo blijkt bij aankomst aan het lokaal na 62 km.

Later bleek de keuze van de valkenberg voor onze fietsers de juiste te zijn geweest want de Ronde 2005 werd net hier in een beslissende plooi gelegd met Tom Boonen als verdiende winnaar dit jaar.

U heeft,net zoals ik, toch ook genoten hoop ik !!!

VDB

Zondag 15 augustus 2005: Rally Erpe Mere.

De Rally van Erpe-Mere, vroeg uit de veren voor dit verplicht nummer en volgens het KMI de koudste ooit sinds 1941…

Toch waren we als de 2de grootste club vertegenwoordigd en kunnen we achteraf gezien niks dan lof schrijven over de organisatie ook al verloren ze hun auto met de koersdirectie vooraan het peleton…waar hebben we dat nog gelezen…

De rit in 2 delen liep over brede wegen, en alle zijwegen, kruispunten of hindernissen werden vakkundig afgezet door gemotoriseerde seingevers.

De snelheid werd netjes op peil gehouden maar wie als echte recreant zijn fiets nog eens van onder het stof haalde en eventjes zomaar wou meefietsen…die was eraan voor de moeite want het uiteindelijk gemiddelde na 75 km bedroeg 27,7 km/u !!!
Wie lek reed mocht vlotjes 50 km/u rijden om nog terug te komen.
Al onze getrainde leden hadden echter geen moeite met het tempo en niemand van ons reed lek.
De uiteindelijk teller voor wtc jong & oud stond aan de Stalan op 87 kilometer….aardige afstand voor een maandagvoormiddagje.

Volgende zondag gaan we Palm proeven….alhoewel het bij snuiven zal blijven vrees ik…

Allen paraat om 8 uur !!!

VDB

Vervolg Columns seizoen 2006.

 

 

 

Copyright © WTC Jong en Oud Burst

 
     

Start / Info WTC / Reglement / Klassement / Agenda / Wegwijzer / Foto album / Columns / Wegcode / Inschrijvingen / Hoofdsponsors / affiche / Database / Ter Info