Inschrijvingen

Uitnodiging 2e Daguitstap: Hellend Vlak van Ronqieres - Zat 26/06/2021

Clubmakkers

 

Zaterdag 26 juni is het al zover: dan rijden we met de rit naar het Hellend Vlak van Ronquières onze tweede daguitstap van dit halve corona-seizoen.

En waar de eerste nog biljartvlak was is deze van een ander kaliber: met ongeveer 1.200 hoogtemeters kan je de rit best vergelijken met de heen- of terugrit van de lastige driedaagse naar Thuin.

 

We starten om 8u30 en rijden richting Ninove en Gooik om zo in Halle te arriveren. Vanaf dan volgen een kleine 40-tal landelijke maar voortdurend (soms steil) op- en afgaande kilometers naar het Hellend Vlak en terug via Virginal en het mooie Bois de Houssière om na pakweg 70 km in het stadje Tubize aan te komen voor de middagstop.

 

In de namiddag gaat het via het trainingscentrum van de Rode Duivels richting Lembeek (Koen!) en zo terug het Pajottenland in langs Leerbeek en Denderwindeke naar Ninove, waar nog een namiddagstop word ingelast, om terug in Burst aan te komen na een rit van een kleine 120 km.

 

Spek voor de bek van wie graag al eens wat bergop rijdt, maar uiteraard zullen we er onze tijd voor nemen om iedereen goed en wel over de hellingen te brengen onder het motto “samen uit, samen thuis”.

 

Inschrijven kan door het gebruikelijke reservatiegeld van € 5 te betalen op de volgende zondagse uitstappen naar de Egmontroute en Ooidonk, of door overschrijving op rekening BE81 0351 4910 6724 van de club, en dit uiterlijk tot dinsdag 22 juni.

 

Tot dan?

 

Het bestuur.

Informatie voor eventuele nieuwe leden:

Mocht u na de start van ons seizoen toch nog geinteresseerd zijn, lid te worden van deze club. Aarzel dan niet contact op te nemen met iemand van het bestuur. De overzichtslijst hiervan vindt u terug op onderstaande link met bijhorende contactgegevens.

Hieronder alvast wat meer info over onze club:

Wij telden in het seizoen 2017 19 leden, waarbinnen de sfeer optimaal is.

De zondagvoormiddaguitstappen van +/- 65 km worden steeds op voorhand door de parcoursverantwoordelijke verkend en worden ook (uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen) bekendgemaakt in onze tweemaandelijkse kalender.
Bij de start van het seizoen begin maart bouwen we de conditie op met een rit van 45 km de eerste zondag. Daar komen gedurende de volgende zondagen stilaan kms bij tot we begin april op onze "normale" afstand zitten van zo'n 65 à 70 km.

De gemiddelde snelheid ligt tijdens deze ritten steeds rond de 24 à 25 km/u (in de praktijk rij je dan al eens geregeld 26 à 27 km/u) zodat praten tegen elkaar nog perfect mogelijk blijft. In veel clubs ligt de nadruk op de snelheid, bij ons is vooral de afstand en het sportieve rijplezier van belang. Uiteraard kweek je daar ook een goede conditie mee.

Er wordt tijdens een gewone zondagvoormiddagrit niet gestopt onderweg aan één of ander café: die 65 km of meer worden in één stuk afgehaspeld, tenzij iemand panne heeft natuurlijk, want dan wacht iedereen tot deze is verholpen.

Sinds 2015 hebben we bij gewone zondagse ritten geen vaste volgwagen meer maar er is van het bestuur uit altijd wel een minimum aan reservemateriaal en EHBO voorzien in zadeltasjes. Bij daguitstappen wordt wel degelijk in het mate van het mogelijke geprobeerd een chauffeur voor de volgwagen te vinden.

Een speciaal tussendoortje is onze driedaagse in het Pinksterweekend (elke rit ongeveer 130 km) en een drietal daguitstappen van ongeveer 125 km (die ook op een zaterdag kunnen vallen, waarbij dan de zondag niet wordt gereden). Tijdens het namiddaggedeelte van zo'n daguitstap (en ook tijdens de driedaagse) wordt wel een café-stop ingelast na een dikke 100 km om de afstand wat te breken.

Voor meer informatie, en ook foto's, kan je steeds terecht op onze website: www.jongenoudburst.be.

Het actuele clubreglement, alle voorwaarden om als nieuw lid te kunnen toetreden,..., vind je terug op onderstaande link.

Steeds welkom!

Groetjes,
Mark Van de Sijpe
Secretaris WTC JONG EN OUD.
09 230 41 83 (thuis);
02 579 23 49 (werk).

Ter info ook de inschrijvingsfiche voor nieuwe leden.

Bij interesse, mail gerust op info@jongenoudburst.be

 

 

 

Copyright © WTC Jong en Oud Burst

 

Start / Info WTC / Reglement / Klassement / Agenda / Wegwijzer / Foto album / Columns / Wegcode / Inschrijvingen / Hoofdsponsors / affiche / Database / Ter Info