Inschrijvingen

 

Uitnodiging 3e daguitstap: Bon-Secours (Zaterdag 25 Augustus 2018):

Beste clubmakker

Nu het seizoen 2018 volop draait, en de meesten van jullie intussen goed gerodeerd zijn, wordt het tijd voor alweer de laatste daguitstap van het seizoen, en die mag al wat langer in afstand zijn.

Op zaterdag 25 augustus rijden we onder leiding van gids Gino vanuit Burst naar Idegem, bij Geraardsbergen, om vandaaruit zuidwaarts de Dender af te rijden tot in het dorpje Bon-Secours, pal op de Franse grens. Die Dender loopt dwars doorheen het enig mooie groene Henegouwen; een absolute aanrader!
In Bon-Secours eten we na 80 km onze broodjes op, die zoals gewoonlijk door de club worden geregeld.
In de namiddag keren we dan langs licht heuvelende wegen, via Idegem waar de namiddagstop zal plaatsvinden, terug naar Burst.

Om begrijpelijke redenen zal de volgwagen met chauffeur Roger ons pas op de middagstop vervoegen, want het jaagpad langs de Dender is uiteraard verboden gebied voor auto’s. Wie dat wil kan wel ’s morgens al materiaal meegeven dat hij of zij pas vanaf de middag denkt nodig te hebben.

In tegenstelling tot de vorige editie bedraagt de afstand nu 160 km, omdat we gewoon vanuit Burst vertrekken, terwijl in 2015 start en aankomst nog in Idegem lagen.

Inschrijven voor deze niet te missen afspraak kan nog tot zondag 19 augustus aanstaande, door het betalen van € 5,- na de zondagrit of door overschrijving op rekening BE81 0351 4910 6724 van de club (dit moet dan wel ten laatste woensdag 22 augustus op onze rekening staan!).

Tot dan ???

Het bestuur.

Informatie voor eventuele nieuwe leden:

Mocht u na de start van ons seizoen toch nog geinteresseerd zijn, lid te worden van deze club. Aarzel dan niet contact op te nemen met iemand van het bestuur. De overzichtslijst hiervan vindt u terug op onderstaande link met bijhorende contactgegevens.

Hieronder alvast wat meer info over onze club:

Wij telden in het seizoen 2017 19 leden, waarbinnen de sfeer optimaal is.

De zondagvoormiddaguitstappen van +/- 65 km worden steeds op voorhand door de parcoursverantwoordelijke verkend en worden ook (uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen) bekendgemaakt in onze tweemaandelijkse kalender.
Bij de start van het seizoen begin maart bouwen we de conditie op met een rit van 45 km de eerste zondag. Daar komen gedurende de volgende zondagen stilaan kms bij tot we begin april op onze "normale" afstand zitten van zo'n 65 à 70 km.

De gemiddelde snelheid ligt tijdens deze ritten steeds rond de 24 à 25 km/u (in de praktijk rij je dan al eens geregeld 26 à 27 km/u) zodat praten tegen elkaar nog perfect mogelijk blijft. In veel clubs ligt de nadruk op de snelheid, bij ons is vooral de afstand en het sportieve rijplezier van belang. Uiteraard kweek je daar ook een goede conditie mee.

Er wordt tijdens een gewone zondagvoormiddagrit niet gestopt onderweg aan één of ander café: die 65 km of meer worden in één stuk afgehaspeld, tenzij iemand panne heeft natuurlijk, want dan wacht iedereen tot deze is verholpen.

Sinds 2015 hebben we bij gewone zondagse ritten geen vaste volgwagen meer maar er is van het bestuur uit altijd wel een minimum aan reservemateriaal en EHBO voorzien in zadeltasjes. Bij daguitstappen wordt wel degelijk in het mate van het mogelijke geprobeerd een chauffeur voor de volgwagen te vinden.

Een speciaal tussendoortje is onze driedaagse in het Pinksterweekend (elke rit ongeveer 130 km) en een drietal daguitstappen van ongeveer 125 km (die ook op een zaterdag kunnen vallen, waarbij dan de zondag niet wordt gereden). Tijdens het namiddaggedeelte van zo'n daguitstap (en ook tijdens de driedaagse) wordt wel een café-stop ingelast na een dikke 100 km om de afstand wat te breken.

Voor meer informatie, en ook foto's, kan je steeds terecht op onze website: www.jongenoudburst.be.

Het actuele clubreglement, alle voorwaarden om als nieuw lid te kunnen toetreden,..., vind je terug op onderstaande link.

Steeds welkom!

Groetjes,
Mark Van de Sijpe
Secretaris WTC JONG EN OUD.
09 230 41 83 (thuis);
02 579 23 49 (werk).

Ter info ook de inschrijvingsfiche voor nieuwe leden.

 

 

 

Copyright © WTC Jong en Oud Burst

 

Start / Info WTC / Reglement / Klassement / Agenda / Wegwijzer / Foto album / Columns / Wegcode / Inschrijvingen / Hoofdsponsors / affiche / Database / Ter Info