Info WTC

Introductietekst WTC Jong en Oud Burst

Deze homepagina heeft tot doel eventuele geïnteresseerden in onze wielertoeristenclub een idee te geven over de interne structuur en werking van onze vereniging. 

Historiek:  

In 1986 werden de eerste gezamenlijke uitstappen gezet en dit op vrij amateuristische wijze. Er was namelijk weinig of geen structuur, zowel organisatorisch als met betrekking tot de uitstappen. Iedereen had wel hetzelfde doel voor ogen: fietsen in een gemoedelijke sfeer onder vrienden.

De VZW "WTC Jong en Oud" zag officieel het levenslicht op 12 maart 1989. Het werd immers noodzakelijk dat alles wat meer gestructureerd zou verlopen. Er was nood aan een degelijke basis om een heuse vereniging te kunnen leiden.

De club kende sindsdien meerdere vaste clublokalen maar diende ondertussen al enkele malen zijn vaste stek te verhuizen door stoppende clublokalen. Omdat dit in 2023 een zoveelste keer het geval was, werd daarom sindsdien gekozen geen vast lokaal meer te koppelen aan de club en op die manier in feite te zwerven tussen de aanwezige café's in de buurt van Burst.

Onze vaste startpunt van alle ritten en daguitstappen blijft wel steeds het station van Burst maar het Eindpunt van de rit is dan steeds het café waar de rit die dag eindigt in de directe omgeving van Burst.

Tot slot van deze introductie wenst het voltallige bestuur er nog eens de nadruk op te leggen dat het eigenlijke doel van de VZW " Jong en Oud Burst" bestaat uit het er steeds weer naar te streven dat ernaar ieders behoefte ritten georganiseerd worden. Hierbij is het steeds belangrijk dat iedereen er plezier aan beleeft en er rekening wordt gehouden met de beperkingen van de oudere leden maar evenzeer met het enthousiasme van de jongeren.

Nuttige informatie betreffende het bestuur:

     
  Voorzitter - Webmaster - Materiaalmeester: Van de Sijpe Luc - email.  
     
  Secretaris en Schatbewaarder: Van de Sijpe Mark - email.
     
  Sportief commissaris De Bock Ayran - email.
     
 

 

 

 

Copyright © WTC Jong en Oud Burst

 

Start / Info WTC / Reglement / Klassement / Agenda / Wegwijzer / Foto album / Columns / Wegcode / Inschrijvingen / Hoofdsponsors / affiche / Database / Ter Info