Foto album

Overzicht van WTC Jong en Oud door de jaren heen.

2022 - Avelgem

(Alle foto's zijn geknipt van de dashcam van de volgwagen)

Deze derde daguitstap van 2022 was er eentje dat in het verleden al 2 keer werd gereden. Het blijft wel een pareltje van wegen via soms toch een vrij pittig parcours. De daguitstap omvat toch nogal wat niet specifiek gezochte heuveltjes. Ook deze daguitstap kon afgewerkt worden met 15 fietsende leden en onze chauffeur die ook deze rit wisselde. In de voormiddag was dit Wim Vermeulen, in de namiddag Roger.

We vertrokken om 8u30 en reden via Roborst, Sint-Denijs-Boekel en Mater richting
Oudenaarde.

Van daaruit volgen we de Scheldevallei over een steeds glooiend parcours met
schitterende passages
In Petegem aan de Schelde volgde zelfs een passage over een golfterrein in de tuin van het kasteel. Daarna volgde de exacte lokatie voor een stop in het voormiddaggedeelte.
Fotosessie van een dashcam die bleef doorlopen op een dergelijke stop waarbij door Koen Mattentaarten werden aangeboden.
Daarna ging het richting Gijzelbrechtegem en een zeer landelijke lus rondom Tiegem om dan het verste punt in Avelgem te bereiken.
De weg naar onze middagstop bevatte toen nog de Hellestraat (achterkant Tiegemberg) die op dat moment niet bij iedereen nog evengoed werd verteerd.
De middagstop was aan Café Den Heirweg te Anzegem, waar we op dat moment 75 km ver waren.
Aanvang van de terugweg, nog eens goed voor 55 km.
Ter hoogte van Wortegem-Petegem komt de rit voorbij waar deze rit ooit origineel als een zondagse rit werd naar ontwikkeld. Een Duitse WOII Radarpost, genoemd Goldammer. Nu zijn er nog amper 2 kleine betonnen sokkels van radars te bespeuren en 1 bakstenen structuur in een veld. Meer op deze link.
vanaf Ooikeplein wordt de rit wel een ganse tijd vlakker en gemakkelijker lopend omdat je vanaf daar op een soort van plateau komt te rijden richting Oudenaarde.
Het goedlopende stuk werd dan helaas afgesloten met de beklimming van den Ast in Mullem.
Op naar een korte tussenstop in de namiddag.
en dan met pijnlijke beentjes richting Burst over wegen die je steeds beter begint te herkennen.

 

 

 

Copyright © WTC Jong en Oud Burst

 
     

Start / Info WTC / Reglement / Klassement / Agenda / Wegwijzer / Foto album / Columns / Wegcode / Inschrijvingen / Hoofdsponsors / affiche / Database / Ter Info