Foto album

Overzicht van WTC Jong en Oud door de jaren heen.

2016 - 3 Daagse naar Bocholt

Dag 1: Zaterdag 14 mei 2016: Burst - Bocholt - 154 km

Dit is het relaas van een 3 Daagse met het minste aantal deelnemers sinds het bestaan van de club. Amper 6 fietsende deelnemers op rit 1 en 3 en 7 bij de 2e rit. Dit werd mede nog eens verlaagd door een late kwetsuur van de secretaris Mark die in extremis ook nog diende af te haken. Hierdoor diende als piloot op de tandem Geert Minnoodt ingeschakeld te worden die dit er in elk geval voortreffelijk vanaf bracht.

8 uur 's morgen op het kerkplein te Burst. Voor de gelegenheid beschikte de club over een gastchauffeuse Nikita, die haar taak voor drie dagen voorbeeldig wist uit te voeren.

   
   

Namiddagstop in Ham, met nog monumenten voor de verdwenen koolmijnen.

De rit verliep vlekkeloos op de eerste 40 km na die toch werd gekenmerkt door meerdere kleine tussenstops allerhande. Toch kwamen we nog redelijk op uur moe maar voldaan aan in de regio Bocholt. Nog onderstaande kliekjes naast het militair domein van Kleine Brogel.

Het hotel te Bocholt was zeker geen onbekende. We logeerden er al eerder in 2010. Hotel de Watermolen.

Na het bereiken van de eindbestemming, gaat het toch met iedereen al snel wat beter.

De ontvangst in het Hotel was zoals we het al kenden, perfect in orde. We waren dit jaar ondanks het kleine aantal deelnemers ook ruim voorzien van begeleiders. In totaal waren we met 13 personen.

Dag 2: Zondag 15 mei 2016: Bocholt - Schwalmtall Duitsland - Bocholt - 138 km

De tweede rit kondigde zich aan met vrij koud weer, amper een 6 tal graden bij het vertrek. Ook viel meteen op dat de wind zeker niet echt gaan liggen was, wat we zeker zouden geweten hebben op de terugtocht van deze rit.

De gepijnigde benen proberen te verzamelen voor een nieuwe start na een voortreffelijk ontbijt.

Opnieuw van start voor een hoofdzakelijk ook vrij platte rit van 138 km.

De grens tussen België en Nederland werd gevormd door de Maas. Hier namen we een klein toeristisch veer. De auto diende hier alleen al 14 kilometer rond te rijden om ons aan de overkant opnieuw terug te vinden.

Een korte tussenstop. Ondertussen bevinden we ons reeds op Duits grondgebied. Het was officieel verboden onderstaande beer door onbevoegden te laten voederen.

De middagstop in Duitsland was nog niet officieel geregeld maar kont toch vrij vlot gehouden worden op een wegens het frisse weer, nog totaal leeg terras van een taverne.

Sfeerfoto's van de terugrit naar het Hotel. Het meest pijnlijke moment, de laatste 25 km eindeloos beuken tegen de wind in, werd gelukkig niet gefotografeerd...

Dag 3: Maandag 16 mei 2016: Bocholt - Burst - 150 km

De derde rit kondigde zich bij iedereen met angst aan. De benen voelden bij de start in feite bij niemand denderend aan. Ook zat de vrees er in dat de wind enorm ging in het nadeel blazen gezien de terugrit letterlijk in dezelfde richting verliep waar de we vorige dag al 25 km hadden zitten inbeuken tegen de wind. Gelukkig bleek de vrees wat ongegrond en was de wind nog amper 1/3 van de dag voordien.

's Ochtends worden de eerste passanten gespot met tassen in het hotel voor het vertrek richting Burst.

Het zoeken naar goede benen en het juiste materiaal. De beste conditie blijkt bij de meesten niet meer voor vandaag te zijn.

Het zoeken naar goede benen en het juiste materiaal. De beste conditie blijkt bij de meesten niet meer voor vandaag te zijn.

Doordat bij deze 3-Daagse de volgwagen ook volledig meevolgde op een 2e fiets-GPS was dit zeker ook een geslaagd experiment. De auto diende niet eindeloos files te creëren door traag achter ons te hangen op grotere wegen. Wij waren trouwens met amper 6 personen op de fiets voortdurend verplicht fietspaden te nemen (in de mate van het mogelijke). Allicht hebben we op deze 3 Daagse meer fietspaden gezien dan in de 10 vorige jaren samen.

Ave Caesar, zij die gaan sterven groeten u.

Allicht binnenkort, definitief van de website te verwijderen verboden foto's van het militair domein van Kleine Brogel, waar liggen hier die kernkoppen...

Zoals elk jaar, de niet aangekondigde en gekende wegenwerken op dag 3. 1e kennismaking.

Middagstop in Heist op den Berg, letterlijk de helling van de dag in dit vlakke parcours.

De volgende wegeniswerken ter hoogte van Mechelen.

Een van de laatste tussenstops ter hoogte van Hombeek. De kilometers beginnen toch te wegen.

De eindstreep kon na nogmaals voor een jaarmarkt te Merchtem te zijn rondgereden via Aalst bereikt worden tegen 17 uur met in totaal 442 km op de teller. Allicht een record voor onze club.

Al was de groep klein, zeker een geslaagde editie.

 

 

 

Copyright © WTC Jong en Oud Burst

 
     

Start / Info WTC / Reglement / Klassement / Agenda / Wegwijzer / Foto album / Columns / Wegcode / Inschrijvingen / Hoofdsponsors / affiche / Database / Ter Info